Word-bajsmacka

Jag brukar garva åt folk som i sina skol-arbeten/uppsatser/rapporter stänger ner sitt ordbehandlingsprogram utan att spara. Som sen får bita i det sura äpplet och göra om allt jobb en gång till.
 
Idag satte jag dock skrattet i halsen. Ordentligt.
 
Ikväll klockan 00.00 ska en hemtenta lämnas in, som vanligt började jag i sista stund (jag brukar jobba bäst under press och har alltid svårt att komma igång innan jag absolut måste). Vi har haft två veckor på oss men jag drog igång i torsdags och har jobbat heldagar torsdag-söndag, det mesta av påskfirandet har fått stryka på fötterna. Inte ett jäkla ägg har ätits.
 
Så för en stund sen var det äntligen klart, 10 sidor skrivna och redo att lämnas in. Allt finlir på plats, genomläst och klart och jag var till och med riktigt nöjd med resultatet. Det återstod bara att lämna in, så jag tryckte på "spara" en sista gång och stängde ner filen. När jag sen skulle ladda upp det på blackboard så fanns inte filen någonstans. Efter att ha letat igenom hela datorn med förstoringsglas, karta och kompass så insåg jag att loppet var kört. De feta damerna hade slutat sjunga. Domaren hade blåst av matchen. Sotaren hade råkat elda upp huset. Tjejen hade lämnat festen. Respiratorn hade stängts av. Allt bröd var slut.
 
Filen var borta.
 
Missen låg i att jag när jag började hade öppnat filen direkt från facebook (en sida var redan gjord sen tidigare på en annan dator) och aldrig hade "sparat som". Istället hade jag gång på gång tryckt på "spara" och det stod att det sparades men det sparades ingenstans.
 
Nu återstår tre timmar till deadline. Bara att bita i det sura ägget och göra om allt en gång till alltså. Nio sidor. Kul. Glad påsk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0