6 juni

Nationaldagen. Det blir inget större firande för min del den här gången heller. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte ens varför just 6e juni är nationaldagen men antagligen har det något att göra med någon gammal kung. Mina historiekunskaper när det gäller kungar och dylikt är totalt obefintliga, jag har svårt att lära mig saker som jag inte tycker är intressanta. Men hursomhelst är det alltid gott att vara ledig.
 
Tänkte skriva ett inlägg om Sverige och hur typiska svenskar är men jag kom inte på något bra. Enligt mig är generaliseringar över olika folkgrupper ofta så överdrivna. Hur många gånger har man inte hört citat som "svenskar är så himla reserverade, de sätter sig aldrig bredvid någon annan på bussen om det finns en ledig plats för sig själv". Jag har aldrig när jag har varit ute och rest sett att det skulle vara någon skillnad utomlands. Det är ungefär lika tyst på bussarna och folk sätter sig helt enkelt där det är bekvämast. Jag har aldrig heller sett att "alla går runt och pratar med alla i mataffärerna utomlands". Det kanske finns tendenser men det känns lite överdrivet. Jag kan ju dock ha fel, jag är långt ifrån någon expert på ämnet och skriver utifrån mina egna erfarenheter.
 
Men en sak tycker jag är ganska fascinerande med svenskar och det är att dom är precis överallt. Vi måste ju vara det land i världen som reser mest. Går man på stranden i Thailand hör man svenskar överallt, checkar man in på ett 12-sängs rum i Byron Bay så är minst 7 av de övriga 11 på rummet svenskar, om man klockan 3 på natten ramlar in på ett Mcdonalds i Peking så sitter det minst 4 svenskar där redan, om man står långt ute på savannen i Sydafrika och tar kort på mellanstora stäppelefanter så tar det inte lång tid innan det rullar in en buss full med svenskar och om man sätter sig och skiter på en okänd jazzklubb i New Orleans så sitter det givetvis en annan svensk och skiter i båset bredvid. Det spelar ingen roll var man reser.
 
Skulle man ta ett flygplan, hoppa ner med fallskärm över stilla havet, simma ut till en (till synes) öde ö, springa in i skogen, korsa ett vattenfall, dyka 30 meter från en klippa ner i en lagun, ta sig upp för ett berg, krypa genom en grotta och klättra upp i ett träd så nog fan skulle det sitta en svensk däruppe på en trädgren. Det är lite fascinerande som sagt, ett land med ynka 9 miljoner invånare i en väldigt stor värld. Lite halvtrist är det också eftersom man reser för att uppleva någonting nytt.

Kommentarer
Postat av: Andy

Det skrivs på tok för lite i den här högt uppskattade och underhållande bloggen!!!

2013-06-22 @ 09:43:10
Postat av: N.L

Hehe ja den får ta och rycka upp sig lite, tackar för de orden :)

2013-06-22 @ 19:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0