En lärdom och dålig solbränna

När jag kom hem för en vecka sen så gick det knappt att ta sig in, en fiskmås-unge knallade omkring utanför porten och ovanför cirkulerade det ett gäng fiskmåsar på vakt som med aggressiva skrik menade att man inte skulle gå i närheten. Jag orkade inte vänta ut situationen så jag sprang snabbt in genom porten och lyckades klara mig ifrån en attack. Mycket snack men lite verkstad var det på dom alltså.
 
Men sista ordet var inte sagt och verkstaden var inte nerlagd.
 
I söndags var jag ute i solen hela dagen, först satt jag på balkongen och läste och sen blev det en frisbeegolf och häng i det idylliska hästhagen. En riktigt bra solbränna i ansiktet började smyga sig på framåt kvällen. På måndagen körde jag en rejäl avrakning av håret och sen en tennismatch i skuggan vid universitetet.
 
När jag kom tillbaka från tennisen och gick från bilen till lägenheten så blev jag serverad en saftig blaffa på huvudet, följt av ett hånfullt fiskmås-skratt, ovanifrån. Det var bara att ställa sig i duschen, tvätta bort det och förbanna fågelungen och dom långsinta måsjävlarna...
 
...tills jag på kvällen kom på att en kompis för länge sen berättade att fåglar alltid siktar på vitt. Då började jag förbanna mig själv istället. Nästa gång ska jag raka mig innan, inte efter, jag är en hel dag i solen.
 
Ikväll blir det balkongen igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0