Ett gammalt idrottsminne

En höstdag 1999, tror det var i 9an, så hade vi några stycken tagit tåget in till Stockholm. Vi hade inte planerat vad vi skulle göra men på den tiden kändes det coolt att bara vara i huvudstaden. Efter att ha glidit runt i diverse affärer så kom någon med förslaget att vi skulle åka till kungliga tennishallen där Stockholm Open i tennis precis hade dragit igång, så vi åkte dit och efter en stunds dividerande så betalade vi entrépengen och gick in. Det var första omgången i turneringen och ganska glest med folk på läktaren. Vi bänkade oss framför matchen som pågick mellan en ung svensk och en hetlevrad ung kille från Schweiz, båda var för oss helt okända men jag såg i programbladet att svensken hette typ Markus Sarstrand och motståndaren hette Robert nånting. Det var ganska kul, jag hade aldrig sett en tennismatch innan och allt var nytt: lukten av en tennishall, domare som pratade engelska och bollkallar som visste exakt hur dom skulle springa. Människor som vred sina huvuden fram och tillbaka likt en jojo (fast i sidled) och applåderade artigt efter varje duell. Dessutom skymtade vi Stefan Edberg på läktaren. Det var stort.
 
Det svenska hemmahoppet vann matchen med 2-1 i set till publikens glädje och han gick vidare till nästa omgång. - Den där killen, han kan bli riktigt bra om några år, sa vi då.
 
Det blev han inte. Ingen av oss har överhuvudtaget hört talas om honom efter den där söndagen.
 
Schweizaren däremot han var på TV i morse. Sammar frisyr som -99, annars var det en hel del som skiljde. Mycket äldre, väldigt mycket bättre och ganska mycket lugnare, inte samma heta temperament som när vi såg honom. Den här gången vann han och gick till semifinal i Australian Open. Vissa kallar honom för världens bästa idrottare någonsin alla kategorier och namnet var Roger, inte Robert som jag trodde då. Roger Federer.

Kommentarer
Postat av: Rickard

Tror det var första året i gymnasiet, alltså för ca 13år sedan :)huvva vad tiden springer iväg!

2013-01-24 @ 12:40:19
Postat av: Nils

Japp så var det. Lite kul att du av alla har sett Federer =)

2013-01-25 @ 08:14:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0