Allez Paris!

Lördag till tisdag besökte jag, tillsammans med Strömbergs äldste och Fornbrants yngste, Frankrikes eleganta huvudstad Paris. Paris gav ett positivt intryck och bjöd på bland annat följande godbitar:
 
* Ett antal promenader kring triumfbågen och champ elysées. Vi bodde i närhteten. Barkväll.
 
* Paris Saint-Germain - Nice i fotboll på Parc de Princés. En riktig upplevelse och ett rejält publikdrag på en fullsatt arena. Matchen slutade 3-0 och Zlatan gjorde ett mål på straff samt låg bakom övriga två målen.
 
* En tur till och upp i Eiffeltornet. Franskt parkhäng vid Seine.
 
* En fika i Montmartres konstnärliga kvarter och en snabbvisit förbi Sacre Coeur.
 
* Kyrkogården pere-lachaise och inspaning av Jim Morrisons grav. Hans storhet gick inte att ta miste på. Bland annat stod ett hängivet fan framför graven och rökte braj med tårar i ögonen.
 
* Franskt parkhäng igen i en enorm park som bjöd på vackra utsiktsplatser, blommande blommor, gröna träd och sjöar. Fransk ätning av croissants. Beställning och drickning av specialaren "varm mjölk" (vi trodde vi beställde kaffe). Vandring förbi en liten vinträdgård.
 
* Skybar med grandiös utsikt över Paris.
 
Parisianerna var som väntat för det mesta inte helt vassa på engelska. Och vi var som väntat inte helt vassa på franska (en av oss råkade bland annat riva av ett "goddag" istället för "tack" när vi fick maten på en restaurang). Dessutom råkade en av oss gå vilse i en städskrubb när han skulle till trapphuset på hotellet och en av oss åkte på en rejäl bula i pannan när han gick in i en alldeles för välputsad glasdörr. Men efter våra egna förutsättningar klarade vi ändå helgen ganska bra.
 
Bra stad.               
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0