Par i terapi

Eftersom det här är typ mitt tredje inlägg på kort tid som handlar om tv-program så måste jag bara först påpeka inte minst för mig själv om jag blir gammal och läser det här att jag har faktiskt ett liv och ser nästan ingenting på tv, men:
 
Par i terapi
 
Jag fick tipset av några kompisar häromdagen och kollade förut igenom ett avsnitt på svt play. Jag visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta för det var något av det mest deprimerande jag sett, det handlar om äldre par som samtalar med en terapeut om sina problem i sitt förhållande. Hela produktionen kändes som att det var gjort så att det skulle vara så tragiskt som möjligt. Det som gjorde det hela surrealistiskt var att terapeuten i programmet är ingen mindre Poul Perris, sångaren i det nerlagda bandet The Facer som jag lyssnat mycket på. Han har alltså sadlat om och bytt karriär. Det väcktes onekligen en hel del frågor i mitt huvud när jag tittade.
 
1. Varför utsätter sig folk för att i tv prata om sina innersta och mest privata problem, får dom pengar för det?
2. Vet dessa par om att terapeuten som dom sitter och talar ut inför, 10 år tidigare stod galen på en scen i bar överkropp och flippade ur till låtar som king of expectations?
3. Hade han den där mustaschen när the facer var som hetast?
4. Spelar han bara när han ser sådär berörd ut, hur lyckas han då hålla sig för skratt?
5. Vilka människor (förutom mig) sitter verkligen och tittar på det här?
 
Det var ett litet axplock av frågor som dök upp i mitt huvud. Kanske klarnar det lite under nästa avsnitt.

Nu är råttet mågat!

Augusti var en tung månad. Jag har en Arsenal-kalender i köket som är två år gammal men jag återanvänder den i år för tredje gången. Varje månad så är det en helbild på en spelare i laget och i augusti var det Samir Nasri, killen som lämnade klubben och gick till Manchester City- en av de största rivalerna i premier league, bara för att få ytterligare några miljoner. Som att han inte redan hade pengar tillräckligt att han och hela hans släkt hade kunnat bada i champagne resten av sina liv. Dessutom snackade han en massa skit om Arsenal, laget som han har allt att tacka för att han blev den spelare han blev. Varje gång jag har lagat mat, läst tidningen eller gått till kylskåpet för att leta fram något som kan stilla min hunger så har jag varit tvungen att se Nasris stora hånleende pryda väggen framför mina ögon. Det har som sagt varit en tung månad.
 
Den enda spelare som jag tycker sämre om nu är Robin Van Persie. Arsenal har trott på honom år efter år, trots att han i princip alltid varit skadad. Så fort han har kommit tillbaka så har han fått spela, trots att han inte ens varit speciellt bra vissa säsonger, sen har han blivit skadad igen. Men han har alltid fått ut sin lön och klubben har tydligt visat att han har förtroendet och att de väljer bort andra spelare för att satsa på honom. Sen förra säsongen så är han till slut magiskt bra och allting lossnar. Vad gör han då? Jo ett mycket enkelt val givetvis, han pissar klubben och alla deras fans i ansiktet, höjer sin lön med några onödiga miljoner till och går till Manchester United. Jag bugar vördaktningsfullt för de spelare som har hjärta och är sina klubbar trogna. Spelare som Paolo Maldini, Steven Gerrard och Xavi. Det är ett väldigt sällsynt fenomen dessa dagar och jag har väldigt svårt att förstå alla spelares ideliga byten av klubbar. Speciellt då man går till ett annat topplag i samma liga som varit ens värsta fiende i flera år.
 
Augusti tog sen slut, äntligen. Och jag kunde med en stor lättnad vända blad i kalendern till september månad. Lättnaden förbyttes dock till en klump i magen när jag möttes av ett nytt hånleende. På bilden framför mig var Robin Van Persie. Då kände jag som Per Ledin när han var arg på Tommy Salo: Nu är Råttet Mågat!! http://www.youtube.com/watch?v=sTnT9bZQG20
 
Jag tog kalendern och slängde den i soporna, vore väl fan om man inte kunde få läsa tidningen i fred den här månaden heller...
 
 
 
[Ps: ikväll spelar The Killers på skavlan. Troligtvis spelar dom "Runaways" men jag hoppas att det blir en annan ny låt från nya kommande skivan som man inte hört. ]

RSS 2.0