Koma

Bloggen har legat i koma ett tag nu, jag ska försöka väcka den. Inte för att den var jätteaktiv förut heller men ändå. Tanken först med den var att den skulle vara någon slags dagbok för mig själv men då jag inte vill skriva om för personliga saker (och inte heller om andra personer) så blir inläggen ganska spretiga. Men skitsamma det är hyfsat kul ändå att gå tillbaka och läsa. Ska försöka rensa bort lite inlägg som känns alltför överflödiga.
 
I fredags var det premiär för säsong 1 av Nisses kök med gäster. Det är väldigt Pluras kök inspirerat och vi var tre stycken. Till nästa gång är målet att ha med en fjärde person som inte säger någonting och sitter på en stol i ett hörn med en gitarr hela kvällen. Eventuellt ska han få vara med och äta också. Det blev hyfsat gott till slut. Kvällens vin var epicuro och kvällens skiva var Japandroids med celebration rock.
 
En stor mediesnackis i veckan har varit Parken Zoo i Eskilstuna. Kan inte annat än hålla med att det är åt helvete att dom ljuger bort att de avlivar djur, att döda djur kastas in huller om buller i en frys och att friska djur avlivas i vinstdrivande syfte för att ge plats åt nya mer attraktiva djur. Jag tror och hoppas att inte det här är standard för svenska djurparker. När jag jobbade på Nordens ark (som drivs av en stiftelse) såg jag inte vad som hände bakom kulisserna men alla djurskötare man kom i kontakt med var extrema djurmänniskor och jag kan inte tänka mig att minsta slarv skulle accepteras. Professorerna och experterna duggade tätt och djuren hade väldigt stora områden att röra sig i för att träna upp sig innan dom skulle slussas tillbaka till sin naturliga miljö. Jag hoppas jag har rätt, djurplågeri är en av få saker som jag blir så förbannad av så att det bara kliar i kroppen. Tycker annars det är bra att ställen som räddar utrotningshotade djur finns i Sverige då mina fördomar är skyhöga när det gäller hur man hanterar djur i många andra länder och det är jättebra att reaktionerna blir så stora här, det får verkligen djurparkerna att tänka till.
 
På fredag blir det en rövare. The Soundtrack of our lives i Kopparberg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0