Bättre än Trubaduren

Idag har jag gjort en hjälteinstats. Jag hade två tentor. En i matte- elementär algebra och den andra i statskunskap - politisk teori. "Jaha" tänker ni som läsare då, "låter jobbigt men det är väl inte hela världen att skriva en på förmiddagen och en på eftermiddagen".
 
Men problemet var att den elementära algebran var klockan 08.15-13.15 nere i bunkern på universitetet och politiska teorin var klockan 09.00-13.00 online på datorn (distanskurs). Jag brukar i statistik- och mattetentor sitta nästan hela tiden ut men idag försökte jag turbo-tänka och turbo-skriva på alla frågor. Jag slängde in mina svar klockan 10.30 och först ut ur salen sprang jag genom långhuset (vilket verkligen gör skäl för sitt namn) mot parkeringen på grusplan. Turbo-körde genom stan, fick för mig att jag skulle passa på med en turbo-handling på systemet vilket jag dumt nog också gjorde. Klockan 11.00 satt jag framför nästa tenta och två timmars turbo-skrivande. Då jag är en sån som fortfarande får leta efter enskilda bokstäver på tangentbordet så gick det däremot inte riktigt lika snabbt den här gången och tidsbristen blev påtaglig.
 
Summerat så blir nog första tentan godkänd men den andra ganska sannolikt underkänd. Då skulle man kunna tänka att det hade varit smartare att satsa på ett VG i den första och spara den andra till omtentamen.
 
Men då hade jag inte kunnat, likt Magnus Uggla i låten "Trubaduren", glida runt ikväll med slagorden: "Du vet, sjunga är inte min grej. Men jag är ett jäkla kap för jag har skrivit tenta i matte och läran om statsvetenskap-"
 
Och efter någon sekund, till skillnad från Uggla, med tillägget:
 
"-samtidigt!"
 
Det skulle kunna få vilken kaxig trubadur som helst att se sig besegrad och linka hem med svansen mellan benen...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0