Värmen erövrar stan

När man åker till universitetet bara för att man måste skriva ut några papper och kommer hem lite senare och ser att man fått något sorts solsting och kommit hem utan dessa papper men ändå tycker det är guld... Eller när man inte kan sova på natten för att det är så varmt och man klibbar fast i lakanet men ändå tycker det är guld...Eller när man under en kvällstimme på balkongen ger mer blod till kvarterets myggor än vad Örebros blodgivarcentral får in på ett år men ändå tycker det är guld... Eller när man blir träffad av en fiskmås, som är riktig risig i magen och gör sina behov, men ändå tycker det är guld... Då är det sommar och det är underbart.

Ösk vad gör dom egentligen, aj aj aj! eller "ock ock ock" som tränare Sixten Boström skulle ha sagt. "Vi har haft en del otur, ock ock ock jag tycker ändå att vi har spelat bra". Struntprat säger jag, 4 poäng på 12 matcher säger allt och deras spel den här våren ligger på en lägre nivå än Krister Petterssons resultat på högskoleprovet 2012.

Själv har man börjat gå mer eller mindre för fullt trots att man är ett korsband fattig, två tennismatcher har avverkats, dessvärre med två förluster men nästa blir en seger helt klart.

SCB i sommar, avdelningen för kvalitetsindikatorer eller nåt liknande.. säger mig typ ingenting men känns bra iallafall. Vi har fixat nån sorts stuga så blir en sväng till Hultsfred trots allt, iallafall fredag + lördag, att få se the Cure bland annat går ju inte av för hackor. Show me show me show me how you that trick. Årets första grillning igår vid Rynningeviken, välsmakande och fryntligt.

Vatten

Vi skulle lämna min lägenhet vid halv 9 tiden igår kväll, Tobbe och Andy upp på stan och jag till en UNO-turnering hos Robban när jag hällde ut sista slumpen av en öl i diskhon och skulle spola bort den eventuella öl-lukten... Pang!

Något hände med vattenkranen och vattnet vällde ut åt alla håll och från alla håll (utom därifrån vattnet brukar komma). Där satt vi, tre (nästan) vuxna karlar och hade inte en jäkla aning hur vi skulle lösa problemet. Det fick bli ett telefonsamtal till hyresvärds-jouren som gjorde en utryckning. I vad som kändes som en evighet stod jag som en mänsklig sköld och försvarade mitt stackars kök med mina stackars armar i väntan på räddningen. Dessutom var vattnet av någon anledning kokhett, som att det levererades direkt från jordskorpans inre kretsar.

Till slut kom det en ung tjej och gav oss en lektion i hur man lagar vattenläckor. Jag bävar inför den dagen jag bor i ett hus och det blir vardagsmat att fixa såna här grejer. Farsan är ju bättre än MacGyver när det kommer till hantverk och lösa praktiska problem, men ibland faller äpplet långt ifrån trädet. Efter tjejens imponerande insats kunde jag brännskadad och försenad äntligen dra vidare.

UNO-turneringarna gick iallafall bra och efter ett riktigt vattentätt spel inkasserades två stycken andraplatser.


Halv 8 hos Nils

Eller "Nisses kök" kanske? Eller varför inte "du blir vad Nisse lagar"? för de som hellre vill. Den senaste tiden har jag lagat mycket mat och mixtrat med olika recept, för att det är kul och gott men även för att utöka mina kunskaper och hitta ett komplement till min tidigare paradrätt tacotårtan. Det är alltid skönt att vara förberedd och ligga steget före. Slippa sitta i sin eka utan åror långt ut på öppet hav när motorn havererar. Man vet ju aldrig när det blir skarpt läge och man måste plocka fram reportoaren.

Efter ett par mindre lyckat utförda maträtter som hade fått "lappskojsen" och "prärievarggrytan" som man åt på burk i lumpen att framstå som nobellmiddagar så satt fullträffen i förrgår. Jag fick till en fläskfilégryta, delvis följt efter ett recept men med lite nya ingredienser och ett par egna specialare med kryddningen, som gjorde att jag inte kunde sluta äta. Så alla ni i den nya snabbt växande befolkingsgruppen av GI-bantare som läser detta och slickar er om munnen: det är bara att komma över och ta för er.
 
Tacotårtan i all ära men nu sitter jag med ett gevär skarpladdat med två kulor istället för en, fullt förberedd om det skulle bli en attack två dagar i rad. Nu ska jag bara öva in något vegetariskt sen är geväret fulladdat för en tid framöver.

RSS 2.0