Småland

Hultsfred förra helgen alltså vilket var mycket trevligt. Att sitta på gräset i solen, dricka på en öl och lyssna på bra musik kan knappast bli fel. En festival är ganska beroende av just solen och den lös med sin närvaro större delen av tiden. Till och med tågresan ner genom smålandsskogarna levererade så pass mycket att personalen på "Nordens Ark" hade skrikit fula ord av avundsjuka. Två älgar, ett vildsvin, en handfull hjortar, eventuellt en björn (kan ha varit en människa), oräkneligt antal harar och minst en fågel bevittnades från tågfönstret.
 
Största upplevelsen blev inte helt otippat The Cure, de gick på typ 01.00 fredagen och mina favoritlåtar kom på löpande band i början av spelningen. Det var lysande. Spelningen var dock alldeles för lång, ca 2 och en halv timma och framåt tretiden började man bli aningen trött i benen. Största upplevelsen var det som sagt men den bästa spelningen i mina ögon och öron får jag lite otippat och ganska "tråkigt" ge till The Cardigans som spelade hel sin "Gran Turismo" skiva kryddat med extranumrena "For what its worth", "You´re the storm", "I need some fine wine.." och brilianta "Communication". Nina Persson-sången blir ju typ bättre för varje år. 
 
Största positiva överraskningen bland band jag inte lyssnat på tidigare var "Kasabian" och konserten jag hade förväntat mig något mer av var TSOOL.  
 
Vi sov i Vimmerby, i en pittoresk stugby vid Nils Holgerssons värld. Astrid Lindgrens värld finns ju också i Vimmerby och det är inte så konstigt eftersom hon är därifrån någonstans, men varför Nils Holgerssons värld? Dom måste ha missuppfattat det och trott att den skrevs av Astrid Lindgren för Selma Lagerlöf är väl typ från Värmland eller nåt sånt väl? Ja ja för min del hade det kunnat hetat "Kicki Danielssons" värld eller vadsomhelst, boendet var fint och bra och det var trots allt huvudsaken.
 
Kanske skulle man slå upp en egen värld mitt emellan Nils Holgerssons värld och  Astrid Lindgrens värld där man plockar ut de bästa godbitarna från de båda världarna i en härlig mix och döper stället till Nils Lindgrens värld. Eventuellt en succé.
 
På jobbet har det lossnat lite den här veckan och det går klart framåt, dagarna där är ganska fina måste jag säga. Dessutom har det varit tre stycken veckor i rad då man bara jobbat 4 dagar, helt lagom.
 
Ont i halsen nu så blir eventuellt ta det lugnt och slicka såren ikväll, nu blir det iallfall en klassisk midsommarlunch i Åsbro.
 
 
 
 

Fotboll och musik

Nej nej nej nej Sverige förlorade mot Ukraina med 1-2 igår. I 3 minuter ledde Sverige och alla mina livsproblem var lösta, sen slog blixten ner två gånger och jag fick lägga mig i sängen gråtandes till sömn med "När vi gräver guld i USA" på repeat i bakgrunden. 

Påminner om Belgien-EM när Sverige även då förlorade premiären mot värdlandet med 2-1 efter att ha underpresterat. Jag ska dock inte kasta apelsinjuice på brasan än för det finns nog en okej chans att vinna mot England.

På torsdag bär det av mot Hultsfred. Jag tar tåget ner själv och möter upp den övriga besättningen på plats eftersom jag måste jobba torsdag. Trodde verkligen inte att jag skulle på en sån festival igen men fantastiska band och boende i stuga gjorde det möjligt. Man blir aldrig för gammal för musik. För att peppa upp suget så snickrade jag ner en topp 10 lista på låtar jag ser fram emot att höra (om de spelas).

1. The Cure - Just like heaven
2. Mumford & sons - Little lion man
3. The Cure - Lovesong
4. The Stone Roses - She bangs the drums
5. The Soundtrack of our lives - Confrontation Camp
6. The Cure - Trust
7. Garbage - Stupid girl
8. Garbage - Automatic Systematic Habit
9. The Cure - Why cant I be you?
10. Mumford & sons - The Cave

Uppdaterat: Mumford & sons har ställt in... aj aj aj... en bra ersättare tack.

RSS 2.0