"The big one for one drop"...

...heter världens genom tiderna dyraste pokerturnering. Den håller på just nu i Las Vegas och är ett av eventen i poker-vm. Inköpet för att vara med i turneringen är 1 miljon dollar, alltså drygt 7 miljoner svenska kronor. Fascinerande? sjukt? motbjudande? coolt? vidrigt? Det går att tycka vad man vill om det, antagligen är det alltihop i en kompott men det är helt klart spännande att följa. 48 deltagagare har plundrat sina och sina småbröders spargrisar och slantat upp startavgiften. Det är en salig blandning av pokerproffs och några av världens mest förmögna människor som gör upp om segern. De nio första får prispengar och vinnaren kammar hem ungefär 130 svenska miljoner (ca 13 miljoner av prispengarna går till att fixa rent vatten åt fler byar i fattiga länder, därav namnet).
 
Som taget ur en film alltså och en av händerna som utspelade sig tidigt i turneringen kunde lika gärna vara direkt från en scen ur James Bond. En kille får 88 på handen och floppen kommer Knekt spader, 8 klöver och 7 spader. Han har nu alltså triss och satsar, en annan kille synar, de är ensamma i potten. På 4e kortet kommer 8 spader. Han har nu ett mycket sällsynt fyrtal och satsar, den andra synar. Sista kortet kommer kung spader. Han satsar såklart igen och den andra går all in med hela sin stack. Istället för att syna så tänker han och tänker och tänker ännu mer. I många minuter tänker han för att till slut säga "du har färgstegen", visar sina 8or för hela bordet och lägger sig. Ingen tror sina ögon och samtliga var överrens om att det var den sjukaste läggningen de någonsin skådat. Mängder av tv-bolag har försökt få "all in-killen" att berätta vad han hade men han är tyst som en trumpetsvamp. Om han hade spader 9 och spader 10 som skulle ge honom färgstegen (vilket är det enda som slår ett fyrtal) lär vi aldrig få veta.
 
Båda dessa killar är nu utslagna och efter två dagars spelande återstår bara åtta stycken spelare, 4 av dessa är pokerproffs och de mest kända heter Phil Hellmuth och Antonio Esfandiari. En annan som är kvar är skaparen av "Cirque du Soleil", Guy Laliberté.
 
I natt avgörs det, vem blir snuskigt äckligt ännu mer rik än vad han redan är? vem blir skjuten? vem spelar bort sitt hus och sin fru? och vem slår ett fyrtal med sin färgstege? spänningen är olidlig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0