Hamburgsund

Vid 18-tiden på fredagskvällen lämnade jag, Tobbe och Rickard Örebro för att sticka västerut. Resan till Hamburgsund tog ca 4 timmar efter att ha hamnat i ett par bilköer och gjort ett par stopp, bland annat på "Tre älgar" där vi alltid stannar till för att se efter om "Jack-Vegas-mannen" sitter och spelar vid maskinerna. Tre älgar är nog en av Sveriges mest skabbiga vägkrogar och de vet nog om det själva också men eftersom det är enda matstället på en 90-minuters radie så är folk så illa tvungna att stanna för att tysta sina argt skrikanda magar. Att magarna ett par timmar senare plågsamt ångrar att de överhuvudtaget yttrade sig i första läget skiter ju tre älgar i, så länge pengarna rullar in som dom ska. Att folk som en gång ätit där aldrig någonsin återvänder spelar inte heller någon större roll då omsättningen på bilar som passerar är enorm.
 
"Jack Vegas-mannen" satt inte där den här gången och vi åkte vidare. Fredagskvällen slarvades bort litegrann då cyklarna var opumpade (vi hittade inte någon pump förrän på lördagen)  och mina vänner övertygade mig att det inte var någon bra idé att försöka cykla på cyklar som helt saknade luft. Vi tog en öl på berget istället för Hjalmars och njöt av den västkutska utsikten.
 
På lördagen hängde vi i Fjällbacka och grillade på kvällen, sen tog vi bussen in till Grebbestad. Där blev det en given "Röde orm" där "Värmlandspojkarna" givet spelade som vanligt. En rolig kväll där vi hann med ett ytterligare ställe. Taxiresan hem var nog den sjukaste resa jag gjort, ungefär tio gånger värre än när vi liftade med en knarkare i London förra året. Taxichaffisen hade en välförtjänad vip-biljett till hundra-klubben efter att ha gjort Grebbestad-Hamburgsund på osannolika tio minuter (vilka dock kändes som 35). Bilen såg ut som en vanlig taxi men vi vet fortfarande inte om det var en svart eller vit resa. Det är bara en tidsfråga innan det smäller ordentligt för honom men det skedde inte den här gången och det känns som att resten av livet från och med nu är en ren bonus. Vi var inte hemma förrän vid 04 bland annat efter att Tobbe hade jiddrat med en agressivt skällande hund (som av någon anledning var vaken) i Hamburgsund centrum innan vi tog de nypumpade cyklarna sista biten.
 
På söndagen käk på Hjalmars och pipersglassen. En lyckad helg. Ska ev, slänga upp någon liten bild inom kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0