Dörr-ryckningar

Det var någon och ryckte i min ytterdörr (som var låst) för en stund sen, det är andra gången på kort tid som det händer. Första gången reagerade jag inte mer på det men idag sprang jag fram och tittade i titthålet men jag hann bara ana någon som sprang ner för trappan och ut. Jag hade precis kommit ut ur duschen och var inte helt påklädd, annars hade jag sprungit efter. Undrar vad planen var ifall det nu var någon slags inbrotts-strategi och jag hade stått där när människan kommit in... Hade han/hon sagt att den gått fel? Frågat om jag ville köpa frimärken? Dragit fram ett vapen?
 
Funderar lite på att gillra någon slags fälla till en eventuell nästa gång, något som verkligen känns. Kanske göra en "ondskan", lämna dörren olåst och ställa en hink med avföring som den får över sig. Det hade varit riktigt kul att se reaktionen. Men det känns aningen ofräscht att ha hinken där i ett par veckor och risken är överhängande att jag själv skulle glömma bort den någon gång när jag själv öppnar dörren för att gå ut och fått hela kalaset över mig. Nej en sån där elpistol a la Lisbeth Salander är en bättre idé, det får det kanske bli (jag stannar nog dock med ett elskott och kör inte hela Salander-grejen fullt ut isåfall).
 
EM-final ikväll. Känns lite pest eller kolera vilka som vinner men tippar på spansk seger efter förlängning.
 
Vi lämnade in vår rapport till SCB i fredags, återstå och se vad de tycker om den men blev nog okej iallfall. Extremt komplicerat att ta fram en modell som mäter kostnader för hemsjukvård, det kompliceras av att personalen "känner sig kränkta/övervakade" och motsätter sig ett tidsmätningssystem som registerar hur lång tid olika uppgifter tar att utföra och att kommunerna på så sätt ska kunna sära på sjukvårds-/hemtjänstkostnader. Jag tycker det är bra med integritet men vissa av Sveriges integritetsregler är ju helt sjuka, varför ska inte arbetsgivare kunna få se hur lång tid olika arbetsuppgifter tar? När man jobbar är man väl där i första hand för att jobba eller? Ibland går det till överdrift, många länder skulle skratta åt oss. Det är ju en helt annan sak med integritet som privatperson. Jajaja nu ledigt ett par veckor, har ioförsig ett par sidoprojekt att ta tag i, men sjukt skönt blir det att bara njuta ett tag!
 
Kanske någon dag till Karlstad (pip) i veckan, skulle vara riktigt skoj. Återstå att se om man får med sig nån bara då typ alla jobbar. Imorgon blir det hälsa på i breven och bl.a. testa deras berryktade fresbeegolfbana.
 

Kommentarer
Postat av: Andy

För att spä på mystiken med dörrryckningarna så kan jag ärligt säga att det inte är jag som varit där och ryckt. De tre R:n i min felstavning får stå kvar som en fundering varför det inte är tre R i rad utan två i ett sådant ord :-)?

Svar: Haha ja avfärdade ganska snabbt tanken att det var nån kompis då jag räknar kallt med att den även skulle kosta på sig en plingning på ringklockan men även inbrottsförsök känns allt mer konstigt när jag funderar på det.. ett pojkstreck kanske? Jag löste det där med tre R genom ett bindestreck emellan, konstigt att det bara får vara två i rad. Ungefär som att man bara skulle få sätta 4 i rad när man spelar luffarschack, fast man vinner på 5.... typ...
Nils Lindgren

2012-07-01 @ 21:02:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0