Och så var julen slut


Julen har passerat och var trevligt som vanligt. Tror jag har firat mina julaftonar på exakt samma sätt i alla år. Det är väl ioförsig det som är meningen med julen, att det ska vara tradition. Eller två saker skiljer sig förresten, när man var liten var det alltid en given dansa runt granen, framåt kvällskvisten. Det är det aldrig nuförtiden trots att det hela tiden fylls på underifrån med nya barn som deltar i firandet. Kanske en utdöende tradition? I år spelade jag också en julaftonstennis på morgonen med brorsan, kanske en nyfödd tradition? Det blev lugnt på juldagskvällen, jag brukar alltid gilla att gå ut den dagen men var inte så pepp den här gången. På annandagen var det julfirande igen.
 
Det blev stor tittarstorm mot att Disney hade klippt bort delar från Kalle Ankas julaftonprogram, vissa hävdade att "julen var förstörd". Min åsikt är nog mer att om man tycker att en sån grej förstör julen då har man verkligen problem. Förövrigt så gör Disney uppdateringar och ändringar varje år med Kalle ankas jul men då är det ingen som retar upp sig.
 
Fjällbackamorden hade sitt första avsnitt på annandagen och jag var inte med, det kommer i två senare avsnitt. Produktionen kändes lite Morden i Midsommer/Agatha Christie stuk där det skulle vara småtrevligt, orealistiskt och lättsamt snarare än spännande och otäckt. Det dör någon lite här och lite där och det är inga konstigheter med det, att polisens fru deltar i polisarbetet och åker med på förhör är inte heller några konstigheter. Jag tror att upplägget är lite av en miss då många säkert hade hoppats på mer spänning och verklighetsanknytning (så även jag) och ser det första avsnittet som ett magplask. Jag gillar Lennart Jähkel och Richard Ulfsäter och hade förhoppningar på skådespelaruppsättningen men tyvärr lämnade även många skådis-insatser en hel del i övrigt att önska. Nej, om man ska uppskatta detta måste man nog ta det med en rejäl nypa salt.
 
Nu blir det ut och ta en dagen-efter-annandagen-torsdags-öl. Inte en tradition.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0