Besök i Kumla

Jag var på genomresa förbi Kumla förut idag och passade på att hälsa på farmor en sväng. Hon har alltid varit väldigt bra på att baka farmor men det ska väl erkännas att hon har tappat lite, som sig bör, med den stigande åldern och glömskheten. Idag bjöd hon på något hon kallade för en äppelkaka. Det var en smet, ungefär som en sockerkaks-smet i ett stort djupt fat med några äppelbitar som simmade runt på ytan. Jag kom fram till att missen var att hon helt enkelt hade glömt att grädda kakan i ugnen. Av pliktkänsla åt jag några skedar och sa artigt emot när hon påpekade att "den blev kanske lite konstig idag".
 
Vi kollade en stund på nobelfesten som verkar hålla på hela dagen, sen åkte jag vidare. Alltid lika skönt med lite farmors-perspektiv. Hon har levt mer än 3 gånger mitt liv, kallar farsan som är 63 och hans bröder för "ungdomarna", har varit gift med farfar i 66 år och har bott i sin villa i 55 år. 
 
Nu ser det trots allt ut som att kommunen köper villan som ligger en minut från torget, sen ska den rivas och det ska byggas lägenheter istället. Det är lite tråkigt, jag har alltid gillat det huset och har firat samtliga mina julaftonar där. Denna julen blir säkerligen den sista på Tallbogatan i Kumla. Huset är nog dock lite för stort för farmor dessa dagar, sjukt imponerande att hon kunnat bo där fram till 93 år. En flytt blir perfekt, i bästa fall får hon bo nära farfars boende. Då kan hon bjuda på äppelkakor dagarna i ända.
 
Ikväll har jag styrt upp längdskidsutrustningen och imorgon blir det premiäråkning för året. Här nedan syns jag på en bild där jag som en två-åring är ute på tur i Sälen. Jag skulle nog vilja sticka ut hakan och påstå att jag vid detta tillfälle var i den absoluta Sverige-eliten för min åldersklass. Efter det gick karriären stadigt utför och idag agerar jag mest bromskloss i elljusspåren.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0