Facerapes

Det är ganska underhållande att se när någon har blivit utsatt för ett facerape (facerape = när någon har tagit sig in på någon annans facebook-konto och t.ex. skrivit en falsk statusuppdatering). Den underhållningen består däremot nästan aldrig i det roliga i facerapet utan tvärtom, att folk är så otroligt torra och fantasilösa. Det finns så mycket smarta, kluriga och jätteroliga saker man skulle kunna göra men istället är det alltid samma iq-befriade humor, uppdateringar i stil med: "fan vad mycket stock jag fick igår" eller "jag älskar (och sen namnet på den som gjort facerapet)".  Det hade ju varit mycket roligare om man hade skrivit något som folk inte riktigt vet huruvida det är sant eller om det är ett facerape, än såna där uppenbara saker som inte ens är roliga i sig.
 
Den roligaste idén till ett facerape fick jag av en som jag pluggade med, det krävs dock en hel del jobb: Man utser den kompis man vill utsätta för detta och sen startar man en blogg i den personens namn. Bloggen kan heta t.ex. "100 saker du inte visste om mig", sen gör man kontinuerliga inlägg i den här bloggen, skriver i den här människans namn där han då och då gör nya avslöjanden om sig själv och kanske lägger in lite bilder ibland, under ett par månader. När man sen känner sig nöjd så utför man facerapet och skriver på personens facebook-status något i stil med: "välkomna in på min blogg när ni känner för det (och sen en länk)".
 
Det roliga med det hela är att ingen kan misstänka ett facerape här, även om den utsatte skyller på det, för ingen kan ju tro att någon är så seriös (och så fullständigt saknar ett eget liv) så att han utför en sån här sak och jobbar för det i flera månader.
 
Det känns ganska elakt det här och jag är nog lite för snäll tror jag (så länge som ingen jäklas med mig). Dessutom så om det är någon som inte tar det så bra så kan man säkert bli polisanmäld så det sjunger om det. Men man vet aldrig. Glöm inte att logga ut från facebook.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0