Vem kastade bollen?

Det finns många frågor som man skulle vilja ha svar på men antagligen aldrig kommer få. Frågor som fortfarande kommer vara lämnade obesvarade när man tackar för sig. Man skulle vilja träffa någon som har svar på alla världens frågor och bara peppra den under en stund. Hur uppstod världen? Vem mördade Olof Palme? Hur hade mitt liv sett ut om jag hade flyttat till Umeå när jag var 19? Har jag någon stor talang som jag inte vet om? Finns det liv på någon annan planet? Hur stort är universum? Med mera.

Jag var i ett gammalt inlägg inne på en fråga jag verkligen skulle vilja veta: "Vem var mannen i det vita skägget?" men det finns en fråga till av samma dignitet: Vem kastade bollen?

Vi var 20 år gamla och jag, Tobbe och Gattas hade tagit en resa i december en vecka till Gran Canaria. En kväll när vi hade varit ute och festat så var jag och G oense om någonting (minns inte vad) och vi hade en diskussion innan vi somnade. Någon dag senare berättade G att på morgonen efter vår diskussion så hade någon tagit volleybollen som låg på golvet vid ingången och kastat hårt i ryggen på honom när han låg och sov. Han var vänd mot väggen, för trött och bakis för att orka vända sig om och kolla. Dessutom var han helt säker på att det var jag, fortfarande arg efter diskussionen som hade kastat.

Det mest naturliga var ju att misstänka mig men jag var ju helt säker, 100%, på att det inte var jag så det blev en ny diskussion där alla hade olika teorier. G trodde fortfarande det var jag, eller kanske att det var T som var uppe för att gå på toa och i sömnen tog upp bollen och kastade. T trodde att det var jag som kastat eller att G hade drömt allting. Min teori var att det var städerskan som tittade in för att städa och blev arg när hon såg att vi fortfarande låg och sov, såg bollen på golvet och kastade den på G som var längst in i rummet och vänd åt andra hållet. 

Vi kommer nog antagligen aldrig bli klokare när det gäller det här, om inte någon erkänner, men det är ju knappast troligt så här långt efteråt. En sak är iallafall bra. Om jag någon gång möter ett orakel från himmelen som jag får fråga vilka tre saker jag vill och där jag får tre sanna svar tillbaka så har jag frågorna klara redan: Hur uppstod världen? Vem var mannen i det vita skägget? och Vem kastade bollen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0