Datagrävande

Håller på med c-uppsatsen som går ut på att undersöka sambandet mellan allsvenska publiksiffror och vilken veckodag samt tid matcherna spelas och då se hur publikintäkterna under en säsong varierar beroende av det. Kommer också kunna skatta saker som framtida publiksiffror och se t.ex vilka lag som har flest "medgångssupportrar" (hur publiksiffrorna förändras pga av tabellplacering för de olika lagen). Något för en sport- och matematiknörd som mig alltså.

Senaste veckan har dock bara handlat om att leta fram och föra in diverse data på t.ex. publiksiffror, gamla väderprognoser, tv-sändningar, tabellplaceringar, semesterveckor osv osv. Den delen av undersökningen gör inte ens mig speciellt upphetsad eller lyrisk. Har spenderat oräkneliga timmar framför datorn sista tiden, ögonen är tunga som bly. Efter ett tag fick jag börja ge mig själv belöningar för att det skulle bli roligt, t.ex 50 observationer sen äter jag ett plommon, ytterligare 50 sen blir det ett roligt youtube-klipp, 50 till och jag kollar vilka sista minuten resor som finns på ticket, 50 till så är jag värd jag ett nytt plommon osv.

Detta ledde dock till ont i magen på grund av alla plommon och min dåliga fantasi att komma på andra belöningar så jag började istället lyssna in mig på olika band som man borde ha koll på men jag knappt lyssnat på förut t.ex. Rolling Stones, Bowie, The Who, Nirvana m.m. samtidigt som jag jobbade. Men jag slutade med det också då jag insåg att jag för alltid kommer förknippa de här banden med saker som. Trelleborg FFs tabellplaceringar 2007 och hur mycket det regnade under deras hemmamatcher. Låtar som "Life on mars", "Ruby Tuesday" och "smells like teen spirit" förtjänar mer än så.

Sista dagen har jag varit så uttråkad så jag började döpa om de allsvenska lagen till olika personer t.ex. Elfsborg blev Claes Elfsberg, Mjällby blev (så klart) Johan Mjällby, Kalmar blev Karl Marx osv. Känns som ganska torrt (och konstigt) gjort nu när jag återupplivad från de döda tänker tillbaka på det och dessutom ledde det bara till en massa extrajobb när jag var tvungen att ändra tillbaka det. Jag måste ha haft riktigt tråkigt. Nu är den delen nästan klar iallafall och det roliga börjar.

Rättegången mot Nordens mest hatade man, Breivik, är i full gång. Han är så sjuk i huvudet så det finns inga ord. Skjuter ihjäl 69 personer på en ö, mestadels små barn som inte har nån chans att fly någonstans och snubben rör inte en min i rätten. Inte förrän hans egna propagandafilm spelas upp, då blir han rörd och börjar gråta. Man kan verkligen undra var, när och vad som gick så otroligt fel i hans liv som det gjorde.

Deportees på Prisma i fredags, de gick på oväntat tidigt så vi missade någon låt i början men spelningen var helt okej. Hyfsat mycket folk trots att det var mycket som hände i Örebro med typ 3 andra spelningar samma kväll. Värt att notera att jag såg en riktigt bra film häromdagen också, "Rendition", bästa på länge. Nu är det helg snart, mycket välkommet!


Kommentarer
Postat av: rickard

Det ska bli intressant att se slutresultatet av undersökningen. Det kan kanske leda till att fler allsvenska lag och och dess sponsorer ser en ekonomisk vinst i att våga satsa på dyrare spelare!?

2012-04-20 @ 16:39:25
Postat av: Nils

ah du tänker på om det finns starkt samband mellan publiksiffrorna och tabellplaceringen och att det därför lönar sig ekonomiskt att satsa? ja just, också en bra vinkling på det!

2012-04-21 @ 20:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0