Allsvensk premiär, påsk

Det är något speciellt med den allsvenska premiären, inte bara för att det betyder att det är april och vår. Man riktigt känner hur optimismen andas över hela arenan innan avspark. Folk har glömt allt som hänt innan och inom sig byggt upp nya förhoppningar. Det är en helt ny säsong. Tankarna är positiva och går i stil med: "Alla lag ligger ju lika i tabellen, alla har 0 poäng och än så länge är vi med i toppstriden, kanske är det vår tur i år. Tänk om vi får en bra start bara då kan allt hända, det kan vara Örebros tur att ta guld i år". Kommentarerna från gubb-veteranerna på läktaren lyder i stil med: "i år har jag en riktigt bra känsla att det blir topp 3", "i år slår vi ur underläge det är då vi är som bäst", "idag vinner vi med 5-0", "under mina 50 år på arenan så har jag aldrig haft en sån bra känsla inför en premiär som idag".

Det blev ett brutalt och bryskt uppvaknande och efter 40 minuter hade ÖSK släppt in 4 mål (på typ 2 och en halv målchans) mot ett lag som förra året låg i superettan. Det slutade 3-4 och många gick hem ungefär lika besvikna som dom var hoppfulla innan. Kommentarerna lät nu annorlunda: "jag hade det här på känn, försvaret håller inte för allsvenskan", "det var som jag trodde vi blir ett bottenlag i år med", "jag sa ju att vi skulle förlora idag".

Sverige tog sig till OS i handboll och det är gött. Synd bara att Petersen skulle förstöra firandet genom att håna motståndarna och istället för glädjescener blev det slagsmål på planen. Jag förstår Makedonierna till 100%. Att vara en dålig förlorare tycker jag är helt okej, men att vara en dålig vinnare är fan inte okej.

Årets sista semla tisdagen, påsklunch i Rynninge på fredagen, utgång på Ritz på lördagen. Sällskapsspel-kväll på söndagen, riktigt kul och jag fick till och med vara med i vinnarlaget i TP (inte för att det var min förtjänst men ändå).

På påskaftonen (heter det förresten påskafton hela lördagen även på förmiddagen?) så ringde det en påskgubbe och en påskgumma på dörren. Eftersom jag bott högst upp i ett kyrktorn i en massa år så har jag aldrig behövt tänka på att köpa hem en massa godis och hade därför glömt det även i år. Första tanken var att strunta i att öppna och gömma mig under sängen men det kändes som under min värdighet så jag öppnade och fick en påskteckning. Jag hade inte ens några kontanter att dela ut så det blev nån minuts ångestfyllt letande och till slut fick jag fram några ballerina-kex, en studsboll och ett par gamla fotbollsbilder från vm-94. Jag fick dra till med att studsbollen var magisk för att rädda upp det hela och dom såg faktiskt lite glada ut.

På fredag blir det Prisma och spelning med Deportees, har tyvärr ingen biljett till Laleh på Conventum. Ikväll Ösk-Helsingborg. Det är bara 8 poäng upp till toppen, chansen finns fortfarande.
Kommentarer
Postat av: Johan B

lyckades leta mig in här och en av de klart roligaste bloggar jag läst måste jag säga! hoppas allt är bra annars

2012-04-15 @ 10:25:59
Postat av: Nils

Tjenare,tack. Läget med dig?

2012-04-17 @ 17:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0