Sviterna av en sargad stad

Skulle gå till I3 och träna tidigt på förmiddagen igår, det var tomt på folk ute i vanlig söndagsförmiddags-anda. Som att hela staden låg hemma och sov ruset av sig. Jag tog som vanligt genvägen på stigen vid golfbanorna och en tjej i 20-års åldern kom från ett annat håll och svängde in på stigen framför mig, hon pratade i telefon och såg inte att jag kom en bit bakom. Eftersom jag höll ett bra mycket högre temo än henne så tog jag in för varje steg och närmade mig. Då inträffar följande:

Hon avslutar sitt samtal, kollar bakåt och ser då mig bara ett par meter bakom. Hon hoppar till och börjar springa!! ja hon började faktiskt springa och fortsätter med det tills hon är utom synhåll. Helt förstummad funderade jag på om det verkligen hände, det som just hände. Jag kom fram till att det gjorde det och jag tror inte jag någonsin i hela mitt liv har känt mig så förolämpad. Ett par minuter gick jag och hatade henne med hela mitt hjärta men sen insåg jag att det såklart inte var henne jag skulle hata utan de sexualbrottslingar och rånare som har härjat i Örebro de senaste åren (antagligen var det värst för henne som blev rädd). Vad är det för jäkla värld man är i om man inte som kille kan gå ut och gå utan att bli tagen för en sexförbrytare och ännu värre då att vara tjej och behöva bli rädd för att en kille går bakom en ljus förmiddag. Även om de flesta överfallen här på sista tiden är uppklarade så insåg jag att det kommer nog sitta kvar i en sargad stad i många många år.

I fortsättningen när jag lämnar min lägenhet ska jag alltid ha med en vit flagga som jag viftar med om det kommer någon annan människa inom en radie på 50 meter. Samtidigt ska jag spela en freds-fanfar på en trumpet. Ikväll blir det ut och fira Valborgsmässoafton, får väl bli taxi hem så man inte skrämmer någon. Notan sätter jag upp på Eliasson och Hagamannen.
 


--------------

Vad jobbigt det är att hitta på rubriker till såna här inlägg där man bara skriver en massa blandat trams... det fick bli strecken den här gången.

Börjar arta sig lite med min undersökning nu och börjar få en del bra resultat. Två saker är dock väldigt konstiga: 1. Får ett positivt tal på variabeln "TV-sänd match". Det betyder att publiken på arenan ökar när matchen går på TV. Som att folk skulle tänka: "ah idag går matchen på TV! Då åker vi dit och ser matchen på plats!" Mycket underligt, måste finnas nån error-förklaring. Har för mig att canal + förr hade någon sorts bonus till klubbarna om publiksiffrorna på plats var stora under TV-matcherna, för att det skulle se snyggt ut i TV. Därför hade klubbarna en del kampanjer och delade ut gratisbiljetter under de här matcherna för att komma åt bonusen. Det skulle kunna vara förklaringen, om någon vet ifall detta stämmer, kontakta gärna mig :). 2. Får ett negativt tal på variabeln "vinst förra hemmamatchen mot ett lag med bättre tabellplacering". Också väldigt ologiskt...om man gör en bra match hemma och skräller så borde ju publiken öka till nästa hemmamatch, inte minska..

Såg lite på "debatt" där dom diskuterade skönhetsoperationer och sånt och det satt ett gäng opererade och argumenterade mot andra som tyckte det var fel. Jag skiter egentligen i vilket. Det enda jag kunde tänka när jag tittade var, varför väljer folk att operera sina läppar? det ser ju förjävligt ut.

Gympasset på fredagsförmiddagen var ingen höjdare, det var ingen personal där och jag var nästan ensam. Någon slags remix på Basshunters "Boten Anna" stod på repeat, jag vet inte om dom av misstag hade råkat trycka in repeat knappen eller om dom ville jävlas. När den startade om för 11e gången gav jag upp och gick hem. Det var mitt tyngsta gympass någonsin.

Läste ut Åsa Larssons senaste bok häromdagen, riktigt bra som vanligt. Efter Kepler-böckerna är hon Sveriges bästa deckarförfattare måste jag säga, blir riktigt sugen på att åka till Kiruna :). Ny Kent-skiva har kommit, vet inte om det finns någon mer än mig och Robin Söderling (som twittrar mer om Kent än om sin tenniskarriär och körtelfeber) som fortfarande lyssnar på Kent och deras senaste 2-3 album är väl egentligen inte jättebra men nåt mästerverk brukar det alltid vara, typ "Vals för satan" eller "Columbus". Har man dessutom gått igenom högstadiet och gymnasiet under "Isola" och "Hagnesta Hill" eran så ger man inte upp så lätt. Nu upp på stan, ikväll blir det nog hitta på nåt lajbans, hej.

Vem kastade bollen?

Det finns många frågor som man skulle vilja ha svar på men antagligen aldrig kommer få. Frågor som fortfarande kommer vara lämnade obesvarade när man tackar för sig. Man skulle vilja träffa någon som har svar på alla världens frågor och bara peppra den under en stund. Hur uppstod världen? Vem mördade Olof Palme? Hur hade mitt liv sett ut om jag hade flyttat till Umeå när jag var 19? Har jag någon stor talang som jag inte vet om? Finns det liv på någon annan planet? Hur stort är universum? Med mera.

Jag var i ett gammalt inlägg inne på en fråga jag verkligen skulle vilja veta: "Vem var mannen i det vita skägget?" men det finns en fråga till av samma dignitet: Vem kastade bollen?

Vi var 20 år gamla och jag, Tobbe och Gattas hade tagit en resa i december en vecka till Gran Canaria. En kväll när vi hade varit ute och festat så var jag och G oense om någonting (minns inte vad) och vi hade en diskussion innan vi somnade. Någon dag senare berättade G att på morgonen efter vår diskussion så hade någon tagit volleybollen som låg på golvet vid ingången och kastat hårt i ryggen på honom när han låg och sov. Han var vänd mot väggen, för trött och bakis för att orka vända sig om och kolla. Dessutom var han helt säker på att det var jag, fortfarande arg efter diskussionen som hade kastat.

Det mest naturliga var ju att misstänka mig men jag var ju helt säker, 100%, på att det inte var jag så det blev en ny diskussion där alla hade olika teorier. G trodde fortfarande det var jag, eller kanske att det var T som var uppe för att gå på toa och i sömnen tog upp bollen och kastade. T trodde att det var jag som kastat eller att G hade drömt allting. Min teori var att det var städerskan som tittade in för att städa och blev arg när hon såg att vi fortfarande låg och sov, såg bollen på golvet och kastade den på G som var längst in i rummet och vänd åt andra hållet. 

Vi kommer nog antagligen aldrig bli klokare när det gäller det här, om inte någon erkänner, men det är ju knappast troligt så här långt efteråt. En sak är iallafall bra. Om jag någon gång möter ett orakel från himmelen som jag får fråga vilka tre saker jag vill och där jag får tre sanna svar tillbaka så har jag frågorna klara redan: Hur uppstod världen? Vem var mannen i det vita skägget? och Vem kastade bollen?

Datagrävande

Håller på med c-uppsatsen som går ut på att undersöka sambandet mellan allsvenska publiksiffror och vilken veckodag samt tid matcherna spelas och då se hur publikintäkterna under en säsong varierar beroende av det. Kommer också kunna skatta saker som framtida publiksiffror och se t.ex vilka lag som har flest "medgångssupportrar" (hur publiksiffrorna förändras pga av tabellplacering för de olika lagen). Något för en sport- och matematiknörd som mig alltså.

Senaste veckan har dock bara handlat om att leta fram och föra in diverse data på t.ex. publiksiffror, gamla väderprognoser, tv-sändningar, tabellplaceringar, semesterveckor osv osv. Den delen av undersökningen gör inte ens mig speciellt upphetsad eller lyrisk. Har spenderat oräkneliga timmar framför datorn sista tiden, ögonen är tunga som bly. Efter ett tag fick jag börja ge mig själv belöningar för att det skulle bli roligt, t.ex 50 observationer sen äter jag ett plommon, ytterligare 50 sen blir det ett roligt youtube-klipp, 50 till och jag kollar vilka sista minuten resor som finns på ticket, 50 till så är jag värd jag ett nytt plommon osv.

Detta ledde dock till ont i magen på grund av alla plommon och min dåliga fantasi att komma på andra belöningar så jag började istället lyssna in mig på olika band som man borde ha koll på men jag knappt lyssnat på förut t.ex. Rolling Stones, Bowie, The Who, Nirvana m.m. samtidigt som jag jobbade. Men jag slutade med det också då jag insåg att jag för alltid kommer förknippa de här banden med saker som. Trelleborg FFs tabellplaceringar 2007 och hur mycket det regnade under deras hemmamatcher. Låtar som "Life on mars", "Ruby Tuesday" och "smells like teen spirit" förtjänar mer än så.

Sista dagen har jag varit så uttråkad så jag började döpa om de allsvenska lagen till olika personer t.ex. Elfsborg blev Claes Elfsberg, Mjällby blev (så klart) Johan Mjällby, Kalmar blev Karl Marx osv. Känns som ganska torrt (och konstigt) gjort nu när jag återupplivad från de döda tänker tillbaka på det och dessutom ledde det bara till en massa extrajobb när jag var tvungen att ändra tillbaka det. Jag måste ha haft riktigt tråkigt. Nu är den delen nästan klar iallafall och det roliga börjar.

Rättegången mot Nordens mest hatade man, Breivik, är i full gång. Han är så sjuk i huvudet så det finns inga ord. Skjuter ihjäl 69 personer på en ö, mestadels små barn som inte har nån chans att fly någonstans och snubben rör inte en min i rätten. Inte förrän hans egna propagandafilm spelas upp, då blir han rörd och börjar gråta. Man kan verkligen undra var, när och vad som gick så otroligt fel i hans liv som det gjorde.

Deportees på Prisma i fredags, de gick på oväntat tidigt så vi missade någon låt i början men spelningen var helt okej. Hyfsat mycket folk trots att det var mycket som hände i Örebro med typ 3 andra spelningar samma kväll. Värt att notera att jag såg en riktigt bra film häromdagen också, "Rendition", bästa på länge. Nu är det helg snart, mycket välkommet!


Allsvensk premiär, påsk

Det är något speciellt med den allsvenska premiären, inte bara för att det betyder att det är april och vår. Man riktigt känner hur optimismen andas över hela arenan innan avspark. Folk har glömt allt som hänt innan och inom sig byggt upp nya förhoppningar. Det är en helt ny säsong. Tankarna är positiva och går i stil med: "Alla lag ligger ju lika i tabellen, alla har 0 poäng och än så länge är vi med i toppstriden, kanske är det vår tur i år. Tänk om vi får en bra start bara då kan allt hända, det kan vara Örebros tur att ta guld i år". Kommentarerna från gubb-veteranerna på läktaren lyder i stil med: "i år har jag en riktigt bra känsla att det blir topp 3", "i år slår vi ur underläge det är då vi är som bäst", "idag vinner vi med 5-0", "under mina 50 år på arenan så har jag aldrig haft en sån bra känsla inför en premiär som idag".

Det blev ett brutalt och bryskt uppvaknande och efter 40 minuter hade ÖSK släppt in 4 mål (på typ 2 och en halv målchans) mot ett lag som förra året låg i superettan. Det slutade 3-4 och många gick hem ungefär lika besvikna som dom var hoppfulla innan. Kommentarerna lät nu annorlunda: "jag hade det här på känn, försvaret håller inte för allsvenskan", "det var som jag trodde vi blir ett bottenlag i år med", "jag sa ju att vi skulle förlora idag".

Sverige tog sig till OS i handboll och det är gött. Synd bara att Petersen skulle förstöra firandet genom att håna motståndarna och istället för glädjescener blev det slagsmål på planen. Jag förstår Makedonierna till 100%. Att vara en dålig förlorare tycker jag är helt okej, men att vara en dålig vinnare är fan inte okej.

Årets sista semla tisdagen, påsklunch i Rynninge på fredagen, utgång på Ritz på lördagen. Sällskapsspel-kväll på söndagen, riktigt kul och jag fick till och med vara med i vinnarlaget i TP (inte för att det var min förtjänst men ändå).

På påskaftonen (heter det förresten påskafton hela lördagen även på förmiddagen?) så ringde det en påskgubbe och en påskgumma på dörren. Eftersom jag bott högst upp i ett kyrktorn i en massa år så har jag aldrig behövt tänka på att köpa hem en massa godis och hade därför glömt det även i år. Första tanken var att strunta i att öppna och gömma mig under sängen men det kändes som under min värdighet så jag öppnade och fick en påskteckning. Jag hade inte ens några kontanter att dela ut så det blev nån minuts ångestfyllt letande och till slut fick jag fram några ballerina-kex, en studsboll och ett par gamla fotbollsbilder från vm-94. Jag fick dra till med att studsbollen var magisk för att rädda upp det hela och dom såg faktiskt lite glada ut.

På fredag blir det Prisma och spelning med Deportees, har tyvärr ingen biljett till Laleh på Conventum. Ikväll Ösk-Helsingborg. Det är bara 8 poäng upp till toppen, chansen finns fortfarande.
RSS 2.0