Mannen i det vita skägget...

...ja det skulle kunna vara titeln på en Kent-låt men det är hämtat från mitt egna liv. Vem var han?
Det var midsommar 2006 och tror vi var 5 stycken som stod och väntade på en taxi från Hamburgsund till Grebbestad. Det blåste och regnade och väntan var ganska jobbig, då kom det ut några människor och bjöd in oss till deras bod, som låg på en brygga med perfekt utsikt över havet. Därinne var det varmt och trevligt, de var ett gäng som satt och firade midsommar och efter en stund fick jag syn på en äldre man som satt en bit in halvt dold av mörkret. Han hade vitt hår och vitt skägg och jag kände väl igen honom, kunde bara inte placera varifrån. Även Bias och Robban kände igen honom och vi har diskuterat detta ett par gånger efteråt men ingen kan komma på vem han var. Kanske en kändis? Kanske någon hemifrån? Någon trodde på allsång på skansen och någon föreslog antikrundan.
Vår taxi kom ganska snart och mannen hann bara säga en sak under vår vistelse därinne, något i stil med: "passa på och njut nu killar för den här utsikten lär ni inte uppleva igen".

Dagarna har gått, vi har gått vidare med våra liv och detta har sakta fallit i glömska och skulle troligtvis fortsatt så om det inte var för att jag häromdagen tyckte mig se honom igen, stå och hälla i 95-oktanig bensin i sin bil på statoil brändåsen. Jag blev överrumplad av det hela och var inte helt säker så jag fortsatte åka. Efteråt insåg jag att jag såklart borde ha stannat och frågat honom om det var han som var mannen med det vita skägget.

Och vem han isåfall var, mannen i det vita skägget.

Gary Speed...

...förbundskapten i Wales och före detta stjärna i premier league har framlidit, gått ur tiden. Det hände i förrgår och har gett stort eko i fotbollsvärlden. Själv känner jag mest till honom från gamla fotbollsspelet "cm-94" som jag spelade som besatt som barn. Gary Speed och Ryan Giggs värvade jag alltid till mina lag, mest för att dom hade coola namn och var från Wales men de var även bra och tog mina lag till stora framgångar.
Om jag skulle spela det idag igen så skulle jag såklart göra samma sak.
Gary Speed kanske kan gå bort på riktigt men på cm-94 kan han aldrig dö.

Varför har man löning en gång i månaden i Sverige? det skulle vara mycket roligare om man som i många andra länder fick lön varje fredag. Borde höja motivationen att jobba när det hela tiden bara är ett par dagar till pengar.

Annars har jag tagit mig i kragen och kommit iväg till rehabcenter ett par gånger på slutet. En brokig skara av halta och lytta människor som samlas där. Rullstolar och kryckor var man än vänder sig. Men stämningen är bra och tillsammans triggar vi varandra till stordåd.
Igår handlade jag massor av julsaker. Lite roligare i den här lägenheten att pynta. Ska försöka fixa tio gånger bättre julkänsla här än på disneyland.
Nu är glassbilen utanför, måste dra.

Har slickat såren...

...varit nere men uppe på fem, tillbaks med friska tag upp på tjuren för att gå en ny rond i livets rodeotävling.
Febern kom snabbt från ingenstans och knackade på dörren, men försvann lika fort igen och kvarlämnade endast ett spår i form av lite hosta.

Helgen har varit ganska händelsefattig så här långt, bytte till vinterdäck på golfen igår och kollade fotboll på olearys på kvällen.
Riktigt blåsigt och regnigt idag och mina tv-kanaler har blåst sönder, riktigt surt då man hade kunnat lägga sig och kolla hela vinterstudion med gott samvete. Får istället bli fåtöljen och "livet deluxe" av Jens Lapidus.

Diskuterade med en kompis de mest underskattade gjorda svenska skivorna och min lista blev:
1. Lisa Miskovsky - "Changes"
2. The Facer - "Go for the show"
3. Laleh - "Me and Simon"
4. Kamera - "Kamera"
5. Silverbullit - "Arclight"
Med reservation för min korta betänketid...
(Dett är alltså inte en lista på de skivor jag tycker är bäst utan de som förtjänar en mycket större plats i solen än de fick)
Den mest överskattade svenska skivan ger jag utan konkurrens till Jakob Hellman - "Och stora havet"

Sjukt sjuk

Ligger i soffan med feber och halsont, hängigare än en vissen tulpan, darrigare än ett asplöv i orkan, mer ont i halsen än en förkyld giraff.

Fan. Har inte tid.

Tänkte skriva nåt om svts extremt värdelösa undersökning att Zlatan avgör fler matcher än Messi men min intelligensnivå för tillfället klarar inte av ett mer avancerat inlägg än så här.


En vecka...

...där flera av dagarna såg likadana ut.
Vakna av att väckarklockan hos grannen ovanför ringer (den ringer för det mesta 10 minuter innan min så det är bra synkat)
Se mörkret och blåsten bakom persiennerna, överväga möjligheterna att skita i allt, dra täcket över mig och ligga kvar där hela dagen
Komma fram till att det är ett omöjligt alternativ
Långdag på uni med föreläsning och arbete med nån av labbarna, vilket är roligare än det låter
Äta
Om jag orkar- iväg till rehabcenter eller I3
Oftast strunta i det och se en film eller ta ett varmt bad samt försöka slå personligt rekord i att vara under vattnet (glimtade till med 1.32 i onsdags)
Sova

På torsdagen en sväng till Hanna och Jonas för att hälsa på den nyutkomna tredje musketören ännu utan tilltalsnamn, fredagen iväg till Hallsberg tur och retur och sen middag på spicy hot, lördagen marieberg med grAnn-dy, på kvällen kolla fotboll mm med Andy o Linus vilka sen försvann iväg ut på strömpis.

Ett rejält halsont har smugit sig på, skulle behöva en resa till en sol och en strand. 
Fredagen...

...innebar som sagt "prisma" (som jag senare fastställde att det heter) och weeping willows. Sångaren Magnus Carlsson såg ut att ha åldrats en hel del sen sist jag såg dom men rösten var lika ren och storslagen som på forna tider. En bra konsert, med fokus på gamla godingar,  som får 3 Nilsar av 5 möjliga. Prisma var riktigt bra med roligt, blandat folk och bra musik på dansgolvet. Vet dock inte om det alltid är så. Ett minus var att kön in var extremt seg och vi missade i princip hela José Gonzalez.

På förmiddagen under en rast mellan en föreläsning hade vi en liten högtidsstund och nedräkning för klockan 11.11 på dagen 111111 (vad annars kan man vänta när ett gäng ekonometriker, statistiker och matematiker är samlade?) . Det var en väldigt speciell känsla när sekunden var inne och lite som 12-slaget på nyår, väntade bara på att någon skulle ta fram champagnen.

Lördagen och söndagen (fars dag) spenderades i Åsbro. Skulle gå en liten runt sjön-promenad med brorsan på lördagskvällen men den mynnade ut i en två timmars runda förbi Lerbäcks kyrka bl.a. Riktigt skönt att gå långt, speciellt på hösten.

Fick tillbaka tentan och glädjande nog stod det "mycket bra" med stora bokstäver på och poängen var jag mycket nöjd med, vill dock tillägga att jag hade tur med frågorna som passade mig väldigt bra.
Var helt excalterad och så uppe i varv efter det så jag slängde lite oväntat ur mig ett "en sådan härlig dag" till en äldre dam jag mötte som var ute med sin tax. "Ja är inte hösten är vacker med sina färger" fick jag till svar av damen samt en förvånad blick från taxen.

Kollade på filmen "limitless" som jag gillade starkt. Tänker dock inte dela ut några Nilsar här eftersom en väldigt god chips med dip och nöjdhet över tentan gör att jag inte känner mig objektiv i mitt omdöme.

"Welcome home to my broken promise land...

...where the sun don't shine, and the cold wind whines"
Japp imorgon är det Weeping Willows på prisma eller p2 eller klaras eller kexkrogen eller vad det heter nuförtiden. Jag har väl inte lyssnat på dom på cirka 5 år men om dom spelar gamla godingar som "while Im still strong", "broken promise land", "blue and alone" och "so its over" så kan det bli en kväll att minnas.
Not: Jose Gonzalez spelar innan.

Annars har det inte hänt mycket, gick på stan för att kolla kläder och en tjej hade samma tankar som mig, hon gick hela tiden till de affärerna jag skulle gå till och det blev som att jag förföljde henne. När jag såg henne i fjärde raka affären som jag skulle till kände jag mig som en våldtäktsman och var tvungen att strunta i det. Åkte hem istället.
Hann dock inhandla: En tidning. Ett par jeans. Ett tuggummi.


En bajsmacka...

...dök upp idag. Fick ett brev från uni-biblioteket att jag glömt lämna tillbaka en bok. Jaja det blir väl en beskedlig böter på ett par tior tänkte jag när jag tog mig mot biblioteket med boken i näven. Bötern blev dock på det inte helt blygsamma beloppet 500kr.. Vafan! bokjäveln var ju inte ens värd hälften av det hela. Nyligen åkte jag på böter 1000kr för en felparkering för nära en t-korsning. Nu tänker ju ni som läser detta: så typiskt Nils det här, han får skylla sig själv.. Men 500kr för en försenad bok och 1000 för en felparkering är ju extremt i överkant kan jag tycka. Vad kommer härnäst? 2000kr böter för att jag matar fåglarna i parken?

En omvänd bajsmacka fick jag dock när jag träffade en idrottsläkare idag, han var inte alls lika säker som sjukgymnasten på att korsbandet var av, så nu ska jag till magnetröntgen i Lindesberg.

Kvällen innebär en gym med Rickard och en tripp till robban och deltagande i online-sm i 7-card-stud.

Guldbollen till Zlatan, helt rätt. Hade bara känts fånigt om nån annan skulle ha fått den, Elmander och framförallt Kim har varit bättre i landslaget i år tycker jag men Zlatan tog som lagkapten Milan till seriesegern i en av världens bättre ligor (låååångt efter premier league dock:) ), Lotta schelin fick också priset och av den lilla damfotboll jag sett så känns hon flera nivåer över de andra.

Ännu en helg till ända...

...som har blandat och gett. Kanske mest blandat, men även lite gett. Eller vilket är det positiva/negativa? Blandat eller gett? Om gett är det positiva så har helgen gett mer än vad den har blandat.

 Tentan på fredagen gick skitbra kändes det som, inte ofta det känns så, ett dåligt omen kanske? på kvällen serverades en pokerturnering hemma hos Troeng, ytterst trevligt och turneringen med 8 spelare kammades hem av Nils Lindgren trots hårt motstånd. Micke visade senare upp ett par korttrollerier som var så bra att jag nästan började gråta, hem och träna.

Lördagseftermiddagen spenderades hos Rickard med fotboll och tips (som gick åt skogen) men gunners vann iallafall. Rickard plockade fram årets glögg, som var nån slags kaffesmak, trots att jag älskar glögg över det mesta annat var jag tvungen att avstå. Att dricka glögg 4e november är alldeles under min värdighet. Ungefär som att öppna alla luckor i adventskalendern redan första december, eller att köpa färdiggjorda pepparkakor.
Efter detta var vi några hos mig på den södra lillåstranden och sen vidare till "the ritz".

Tänker inte bli speciellt personlig i den här bloggen, men några visdomsord från en gammal man en måndagskväll skadar aldrig. Det är inte mycket jag ångrar i mitt liv (och det ska man inte göra heller...) men en sak är nog att jag förr har slarvat bort en del personer i mitt liv som verkligen brytt sig och skulle ställt upp till 100%, såna växer inte på träd, gör inte om det misstaget. Det är en av min svagheter att jag ibland gör saker och tar konstiga beslut som jag nästan inte riktigt kan förklara själv :).

En ny skiva med karlstadsbandet Molotov jive på gång, jag har hört materialet och har stora förväntningar!
Nya kursen "ekonometri" började idag, en grek som verkar riktigt skön som lärare så det blir nog bra. Den andra kursen "tidsserieanalys" går samtidigt, parallellt, vilket är lite skumt. Kan bli rörigt.


Uppe tidigt, tidigt...

...var jag imorse.
Så tidigt att mörkret låg tungt över stan och dimman tät över hjälmaren.
Så tidigt att morgontidningsutdelarna inte hade börjat se slutet på sitt arbetspass.
Så tidigt att onsdagkvälls-utgångarna knappt hunnit hem och borsta tänderna.
Så tidigt att tupparna på diverse bondgårdar runtomkring inte ens tänkt tanken att stiga upp.
Så tidigt att det enda tv-kanalerna visade var myrornas krig.
Så tidigt att jag knappt inte ens var trött när jag gick upp.

Jag tänkte nämligen köra ett sista pluggryck inför 5-timmarstentan imorgon, dessutom måste lab 3 göras klart och lämnas in. Två papper med anteckningar får vi ha med oss till tentan och jag har nog slagit något slags rekord i antal ord och formler man får plats med på två stycken A4.

Tog en lunch med tobbe på svarta pannan (eftersom han hade restaurangchanskupong där), maten var faktiskt helt okej (vad ni än har hört tidigare), upplevelsen förtogs dock lite när 70+ gubben alldeles bakom lade av en ljudlig rap. Det borde ju såklart inte spela någon som helst roll, men av någon anledning hängde den sig kvar i mitt huvud hela lunchen. Som ett argt bi man inte blir av med.
Traditionsenlig championsleaguekväll hos Rickard i tisdags där vi bevittnade 0-0 mot Marseille.

En mardröm...

...bokstavligt talat, inte metaforiskt.

Dagen blev ganska produktiv: några timmar på universitetet, städning av lägenhet, en migrän smög sig på men med en ganska stark migräntablett så höll den sig borta, rehabträning av mitt trasiga korsbands-knä och efter det simning på gustavsvik.

Mitt i natten vaknade jag av att någon ringde på dörren, jag låg i min säng i hörnet vänd mot väggen och ville ta mig upp för att öppna dörren men kroppen var förstenad och kunde inte röra sig. Det ringde två gånger till men jag var fortfarande förlamad. Då hörde jag att någon satte i en nyckel, öppnade dörren och klev in i lägenheten. Jag hörde steg närma sig, någon kom in i rummet och ställde sig framför sängen. Kallsvettig försökte jag fokusera 100% på att vrida mig men ingen av kroppens funktioner ville lyda. Utan att se visste jag att människan höll i en kniv och var på väg att hugga mig. Då till slut kunde jag vrida på mig och tända lampan...rummet var tomt.

Eftersom jag var halvt vaken när det här hände så måste det ha varit en blandning mellan mardröm och hallucination. Jag brukar ytterst sällan drömma mardrömmar men den här slog till med full kraft och jag var helt svag i kroppen efteråt. Fick spendera resten av natten framför tv-shop, eftersom dom andra tv-kanalerna visade "arkiv x", "det okända", "ghost whisperer" och nån slags vampyrserie (jag ville ju såklart inte somna om eftersom drömmen kunde ta vidare där den slutade senast).

I morse kollade jag följsedeln (eller vad det heter) på migräntabletterna och på bieffekter, mycket sällsynta står det: kan ge mardrömmar och hallucinationer...

RSS 2.0